начало   контакти
vardar@art.bg


Биография на Г.Ст. Генов
Македония
Малко смех
М У З И К А
Новини
История на изкуството: http://classica.art.bg/
ПОЕЗИЯ
Фотогалерия
литература
Книжарница "История" предлага
Религия: Православно християнство
Религия: Католицизъм
Религия: Протестанство
I Българска държава
II Българска държава
III Българска държава
Списание "Исторически архив"
Изкуство и култура
Здраве и спорт

всички теми »


СЛЕД СПАСКА МИТРОВА АРЕСТУВАХА И РЪКОВОДИТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКАТА СЪПРОТИВА В ГРЪЦКА МАКЕДОНИЯ-НИКОЛА СТОЯНОВ

дата: 23 Октомври 2009 г. , автор: Free Macedonia

Преди часове гръцките медии разпространиха новината за ареста на българина от Воден ( Едеса )- НИКОЛА СТОЯНОВ...

ССVС.След Спаска Митрова арестуваха и ръководителпротива срещу  Гръцкия режим в Македония – НИКОЛА СТОЯНОВ
                Според вестник „Стохос „ и много други Гръцки медии , преди няколко часа е бил арестуван в дома си на ул.”Сарандопоро „ – Воден , гръцкия гражданин от български произход – Никола Стоянов.

                След дълга подготовка , продължила години , гръцката полиция е успяла да подхвъли в дома на задържания чисто нов скелет , два черепа , оръжие ( един „Токарев” и автоматично такова ) ,както и пушка с оптически мерник , български артефакти ( старинни предмети , включително - каменни скулптури ) и куп пробългарска литература...
               Но нека разтворим записките си , водени през годините , за да отдадем преимущество на фактите , вместо на тези монтирани от властите „доказателства „ :

НИКОЛА СТОЯНОВ има съдбата на хиляди българи, останали в Гърция след Балканската война от 1912 - 1913 а. Тогава районите на градовете Костур, Лерин, Воден ( градът на Никола ) , Кукуш и др.са завладяни от Гърция и започва асимилация, която не е секнала и до днес.
На 12 ноември 2004 г..екип от български журналисти посещава Воден ( днес – Едеса ), и се среща с гръцкия гражданин Николас Стоидис. Той е председател на организацията „Български човешки права в Гърция”.Разговорът се провежда на английски.
Баща му се казвал Михаил Стоянов, родом е от Едеса, а майка му Ленка е от Варна. Всички те са прекръстени с гръцка фамилия Стоидис.
През 1992 г. синът им дръзва да възстанови българското име на рода си-Стоянов. Оттогава животът му се преобръща с главата надолу...

   Ето част от стенограмата на този паметен разговор :

- Как е името ви по паспорт?
- Николас Стоидис. Опитах се да го променя на Стоянов, но гръцката държава ми отказа. Те казаха, че нямам право да го променям на Стоянов, защото не е гръцко име и в Гърция нямало нито един българин.
- А защо искате да сте Стоянов?
- Защото баща ми беше Стоянов. Името му е Михаил Стоянов и е роден тук, във Воден ( Едеса ) , през 1913 г. Майка ми е от Варна и се казва Пенка. Тя идва тук, във Едеса, 16-годишна и се омъжва за баща ми по време на Балканската воина. Стоидис е понтийско име, нали знаете понтийците? Те са бегълци от Турция.
- И ходихте ли в съда?
- Отидох, през 1996 г. тук, във Едеса, но ми отказаха и сега името ми си остава за съжаление Стоидис.
- Защо не познавате добре българския език?
- Защото българският е забранен тук.
- А вашите родители не ви ли говореха на български?
Баща ми го говореше. Но аз ходех в гръцко училище и не научих езика добре. Знам около хиляда думи, разбирам при говорене отчасти, но не мога да говоря.
- Имахте ли проблеми за това, че искате да възстановите бащината си фамилия?
- Първият проблем е, че всеки, който признае тук, че е българин, веднага бива освобождаван от работа, уволняват го, става безработен. И аз съм пример за това. Работех като инженер за енергийна компания. Завършил съм Политехническия университет в Атина, специалност минно инженерство. Но светкавично бях освободен от работа още през 1992 г., защото казах, че не съм грък, а българин. Същото се случва и с много други хора. Но те не искат да говорят за това. Крият го, защото иначе остават без работа. Това се отнася до всички. Иначе никой не е арестуван или вкаран в затвора.
- Има ли и други уволнени като вас?
- Има такива хора, познавам ги почти всичките, те са много бедни хора, защото са без работа. Те не могат да заемат държавна служба. И много други проблеми имат.
Свещеникът Никодим Царкняс бе освободен от гръцката църква, защото призна, че не е грък. И много други хора, като г-н Сидиропулус. Той бе държавен служител, но светкавично бе освободен, защото основа българомакедонската организация „Вино жито". Имената на всички са погърчени още от 1925 г. Моят приятел Димитър Илиевски се води Дамянидис, Георгиевски - Георгиадис, Атанасов е Атанасиадис, Петровски е Петридис... Друг проблем е постоянното наблюдение от страна на тайните служби. Гръцката тайна полиция е много силна в тази част на Гърция. Хиляди са агентите на тайната полиция и вече се знае, че сте тук. Може би утре ще ви проследят, но няма и да го знаете. Веднъж пет коли преследваха един човек и дойдоха дотук от ГКПП-Кулата и чакаха отвън.
- Международни организации за човешки права знаят ли за проблема ви?
- Хелзинки уоч има офиси в Атина. И бяха заинтересувани от моя случай и направиха доста изявления срещу гърците , а също в Интернет и чрез други средства протестираха срещу тази забрана, но това не доведе до резултати.
- Сега какво правите, всеки ден?
- С приятели направихме много голям сайт в Интернет на гръцки, най-големия на Балканите, ще ви дам адреса да си го гледате в България.
- Безработен. Тогава от какво живеете?
- Трудно е, но ми помагат. Сорос ми подари джип...
- Българските власти запознати ли са с вашия проблем?
- Осъществих някои контакти с български консули в Тесалоники за национална подкрепа, но българското правителство явно отхвърли тази идея, защото те казаха: „Сега искаме да сме в Европейския съюз и няма да получим финансова подкрепа. Имаме нужда от
гръцка помощ."
- Вашите родители живи ли са?
- Починаха, нямам брат или сестра. Разведен съм, имам 20-годишна дъщеря, която живее с майка си тук.
- Тя знае ли, че баща й е българин?
- Тя казва, че е  "българомакедонка".
- Имате ли роднини във Варна?
- Три пъти съм бил във Варна, имам далечен братовчед, посетих го преди около пет години, защото майка ми е родена там.

  

   За да разберем проблема по-добре , нека се допитаме и до Уикипедия – най-голямата енциклопедия в света:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%87%D0%B E%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0_%D0%B2_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5% D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F


Български човешки права в Македония (БЧПМ) (на гръцки: Voulgarika Anthropina Dikaimata - VADM) е политическа организация със седалище във Воден - Едеса, Гърция.

Организацията е основана през юли 2000 година и се бори за признаване и подкрепа на българското малцинство в Гърция, както и в т.н. Република Македония. Председател на организацията е Николаос Стоидис ( известен като Николай Стоянов) от Едеса - градът, в който е разположено седалището и.

В писмо до вестник „Етнос“ от 2001 година секретарят на организацията Андон Кацоров (Андонис Кацорис) от град Amindheo твърди, че тя има секции в Флорина, Касториа и Тесалоники, както и в Скопие, Охрид, Прилеп, Битоля и Куманово в т.н. Република Македония.

Партията твърди, че македонска нация не съществува нито на територията на Гърция, нито на територията на т.н. Република Македония, а местното население е с български произход. Според Кацоров „човешките права на българите в Гърция и в Република Македония се потъпкват систематично от властите в тези две държави и се нуждаят от защита“. Партията се обявява за:

* запазване на независимостта на т.н. Република Македония, но за поддържане между нея и България на отношения от типа на тези между Кипър и Гърция;
* признаване на българското национално малцинство на територията на Гърция;
* връщане на конфискуваната собственост на българомакедонците на стойност 1 трилион драхми;
* премахване на всички „неприемливи паметници“ на гръцки андарти (искане споделяно и от българомакедонистката  партия „Виножито”);
* ревизия на условията на Букурещкия, Ньойския и Севърския договор;
* признаване на извършения от гръцките власти геноцид над българомакедонците през 1912 - 1919 и 1944 - 1950 година;
* връщане на гръцкото гражданство и позволяване на завръщане на българомакедонците бежанци от Гърция, живеещи в България и т.н. Република Македония.

В официалния сайт на организацията се твърди, че тя има над 500 члена. Молбата за регистриране от гръцкия съд е подписана от 35 души.

      И ето сега гърците се опитват да затрият и малкото , което е останало в Беломорска Македония.

      Ще допълним само едно : като страна вече член на НАТО ,би трябвало да потърсим правата си на българи в тази „приятелска „ държава , която продължава да се държи ДИВАШКИ с нашите сънародници.

 

     От екипа на „Свободна Македония „

     За информация от извора ( сайтът на Никола Стоянов ) черпете на адрес : www.bulgarmak.com

    Suvmestna publikatzija s:

    http://frognews.bg/news_16357/Sled_Spaska_Mitrova_-  _arest_na_grajdanin_s_bg_proizhod_i_v/

 

 

   Още статии по темата »
М н е н и я

от: Janess, ( tjf3000@126.com )
публикувано: 16.11.2011 05:01:23 часа

I love these articles. How many words can a wodrsmtih smith?


от: Mitre Turunjoff, ( mitreturunjoff@hotmail.com )
публикувано: 28.03.2010 13:51:34 часа

Zashto Bulgarskoto pravitelstvo se "stahuva" da postavi vaprosa za pravata na neinite sanarodnitsi vav Sarbia,Gartsia i daze Makedonia. Stiga sas tazi veche Kominternovska politika da ne draznim sasedite si, a e evreme da kazem: STIGA SAS GENOTSIDA NAD BULGARSHTINATA.


от: Борис Ташков, ( cfdib@abv.bg )
публикувано: 17.01.2010 14:51:06 часа

Считам младите членове на ВМРО, от УМС на ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес в Македония, че трябва да помогнат на Спаска Митрова да си върне обратно отнетата и церка от съпруга й сърбин и да я подпомогнат в битката й с съда на град Гевгели, който иска да я смачка, защото е казала исината, че е българка. Докога истината за двата народа от двете страни на Осогово, Ограждане, Малешевска и Беласица трябва да бъде крита?

Младите от УМС на ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес в Македония трябва да помагат на тези, които декларират, че са българи да не бъдат подлагани на психическа и физическа инквизиция. Защо при преброяване в Македония няма графа за българи?
Защото българите са най-старото племе на земята с календар от преди 6678 години. Тази информация е изписана на една колона на двореца на Кан/Хан/ Омуртаг в Плиска за годината в която е построена сградата. Тоест, тази дато сочи, че надписа сочи, че Българското летобороене е от 4668 година преди христа или приведено към днешният ни български календар става ясно, че същият е с 907 години по-стар от еврейския календар /5701 година преди Христа започва еврейското летобороене/.

Гърците за сведение на неуките и необразованите ще кажа, че са дошли от о-в Сицилия и се настаняват на полуостров Атика през 8-ми - 9-ти век преди новата ера. Тама заварват местните жители, българи/наричани тогава кари, миримидони, мизи, пелазги, а след библейския потоп от 5508 г. преди христа пелазги, които обитават не само Балканския полуостров, която дума БалКаан означава ГолямВладетел/ГолямЦар/, тоест на днешния език това означава земята на големия владетел. Голяма част българи,
живеещи покрай понтийското езеро/сладководното понтийско езеро/, което се е простирало на север от дългата планина Кавказ,

започваща от река Тимок на северозапад при река Дунав, преминаваща през днешна България и продължаваща към днешен Кавказ до Българското море/наречено днес Каспийско/, но сред библейския потоп този хребет остава под вода, поради което днес тази планина пресичаща България не се нарича вече Кавказ, а се нарича Стара Палнина, понеже е от преди библейския потоп, от времето, когато тази земя е наричана БалКан и името й днес е известно освен с името Стара Планина и с името Балкана,

и днешният полуостров Крим от първата цивилизация в Света - Варненската, която е на повече от 9 хиляди години, с известното от този период староселско злато, най-старо в света,

се преселва и на изток-около планината СиндоКуш/днес наричана неправилно ХиндоКуш/. Защото Куш значи седни долу, полегни, седни, така е наричана планината, полегнала край племето Синди, основало Индия, в която има много градове с български имена, като град Нако и други Синди е едно от българските племена, заедно с племето Именци/ от думата имена/, живеещо там, в стара Бактрия/една от древните Българии/, което уплавлява днешна Индия до 10-ти век след Христа.

Александър Велики-332 г. пр. Христа се оженва там за жена-българка преди повече от 2300 години и, наречен още и Александър Македонски, след като завзема древната българска земя край Нил, където българина Хуфу от българското племе Хуфи, живеещо в Бактрия, се преселва при Българите във Шумерия, Вавилон и по-точно в земята край Нил където строи високата 137 метра Самара-пирамида, наречена днес Хеопсова пирамида, земята на Египт/българин-пелазг, който побеждава в единоборство брат си Данай и той започва да управляваземята край Нил/наречена на неговото име Египт или за транскрипция днес се нарича Египет/, а на брат си Данай отстъпва богата тогава равнина наречена на неговото име Данай, Данайска земя, днес известна като Данайската Пусиня/.

Такива пирамиди-самари, по високи и от тази на Фараона Хеопс / Хуфу / българите строят преди повече от 7600 години които повече от 7 са открити днес в Черно Море, до полуостров Крим, до град Севастопол, върха на които е на 10 метра под нивото на водата на Черно Море.

Там край Нил, отива и българката царица Бубастед, родена край град Малко Търново в Странджа, която управлява земята край Нил, пожелала след смъртта й да бъде погребана в Странджа, която воля баща й изпълнява. Савската царица, дъщеря на Навудухоносор ІІ-ри/втори/ , също управлява днешна Етиопия и Шумерия, в 10 век преди новата ера се омъжва за Соломон, от чието съжителство с него по късно е известен като 256-то коляно след нея и етиопския император-цар Хайле Селасие. А Етиопи/в превод днес обгорели хора/ са онези българи, които обгорели след катаклизма в Атлантида/Атлантида потъва след катаклизъм в продължение на 2 хиляди години от 11570 г. пр. н. е. до 9650 г. пр. н. е. - година преди новата ера/, се преместват на изток, край Нил.

Там се създава азбука, която е подобна на днешната кирилица, която по късно през 1340 г. преди новата ера българина Орфей,тракиец от българо-тракийското племе, Беси.
Тази информация е потвърдена от прочутата плоча край с. Гела в Родопа планина/днес то е най-старото село в Европа/, намиращо се над село Широка Лъка до курорта Пампорово, под известния днес връх Орфей, саро светилище на българо-тракийския Бог и на виното Дионисий.
На тази плоча има 953 букви всред които може да се види цялата днешна българска азбука. Има няколко графични форми на буквите Б, Е, Ч и т. н.

Това което ти написах за Потопа, за Египет, за периода на времето при Орфей, а то е свързано с Троянската Война. Тя не е война между траки/българи/ и гърци. А е между две тракийски племена. И омир не е грък, а това е тракиеца Тамирис, която книга по късно е преписана от Гръг нарекал се Хомеръ или Омиръ, или Омир.

Акропола и други строежи в Гърция не са дело на гърците, и той Акропола не е гръцко творение, а е строеж на българите пелазги, с характерните подпори на фигури, наречени "кариетиди".

"Кариетида/и/" е старо име от времето когато българите преминават през името Кари, Мизи, Пелазги, и т. н.
Македони това е българското тнракийско племе ЕДОНИ, а Мак е слагано заради високият им ръст. То е живеело по река Струма и е едно от 80-те тракийски племена, чиято писменост разгада д-р Стефан Гайд при работата му в Америка, в Лос Анжелис. Той преведе и древната библия на Българите-траки, която е по стара от еврейската Библия.

Гърците са елини и спекулират с думата ЕЛАДА.
Тя е название на земята обитавана от Пелазгите/известни в пелопонес по-късно още и като СПАРТИ/.
ЕЛАДА означава земята на Седемте Планети - Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн /. Изобразявана е със този знак - ІYІ, който се среща и в старите древни български градове. Среща се и в "Азия".
А континета се нарича "Азия" заради българите. Континента "Азия" означава земя на Азите, на хората които наричат себе си АЗИ. От Аз, от АЗи, Земя на хората АЗИ или просто "АЗИЯ".

Академик Дмитрий Лихачов по съветско време написа:
"Българският Дух се простира от Балтийско Море на Запад, До Тихия Океан на Изток,
и от Северния Ледовит ОКЕАН до Индийския Океан.
Китнайците строят, своята кинайска стена в 165 г. преди новата ера, поради огромния страх от набезите на българската конница.

Холандския историк ДеГроот посочва именно това, че китайците наричат българите в двата си иероглифа-ЕЗДАЧ от ЗАПАД и ВРАГ от ЗАПАД. А българите са били металурзи и строители далече преди китайците. Защото десетки хилядолетия са извличали от земята злато, стомана. Строели са високи САМАРИ-пирамиди, както и тези в Шумерия/Месопотамия/-висящите градини на Вавилон/ и са правили подкови, копия, стрели, лъкове, и по късно тарани-бойни машини за разбиване на крепостни стени.
Защото истинското име на нашият народ е БЪЛГИ, а понеже сме арийци, сме БЪЛГАРИ. Старите Гърци от времето на АЛЕКСДАНДЪР ВЕЛИКИ ни наричат ПЕЛГАРИ, защото нямат този звук "Б".

Нашата азбука е по съвършенна от ЛАТИНСКАТА, защото за всеки звук имаме своята буква. А те латинците пишат примерно буквата "Ч" в немския език с четири букви/ТЕ, ЕС, ЦЕ, ХА - "tsch"/ , "Ш" с "sch", ПЕЖО / PEGUEOT, който надпис е с три букви повече/. Днес в Македонската писменост може спокойно всички думи да се напишат на българската азбука-кирилица, но са вмъкнати латински букви, като "i", заимствана от сръбската азбука, които спокойно могат да пишат с цялата българска азбука. Примерите са моного. Аз писах до ЕВРОСЪЮЗА, че е редно цяла ЕВРОПА и Целият свят трябва да пишат на Кирилица, защото нашата азбука е световна и уникална, тъй ато всеки звук има своята буква.

А днес има 6 страни, които имат нашето българско знаме-Бяло, Зелено и Червено/ Италия, Унгария, Мексико, Индия, Ирландия, Татария, които са 100 '' българи по ГЕН, но са мюсулмани от 922 г. след Христа.

Атила също е българин, който защити българите на Апенините в ТОСКАНА, ЛИГУРИЯ, ЮЖНА ИТАЛИЯ, като разруши Римската Империя и срина властта в Рим през 452 година от новата ера.
Мога много да ти разкажа и покажа, ако дойдеш в София. Имам много данни. Австрийците и Германцитге и швейцарците ползват немската азбука и език. А сърбите, които са също едно от българските племена със своя шовинизъм се изправиха и в езика и в литературата настрани от българите, за да са различни. Докато те имат история от момента в който се отделиха от нас, а то е от Възраждането, Братята ни край ВАРДАР приеха да се наричат ЕДОНИ и сприематн история от преди 2300-2400 години преди ХРИСТА.
Нашата история и народ са най-старите в СВЕТА. И това мога да ти докажа. Ние сме хора, защото сме потомци на Бога Хорос и на Бога ЗИЕЗИ/наричан още и ЗЕВС/.

Затова остатъците от АТЛАНТИДА се наричат АЗорски острови, на хората АЗ. АЗ + Хорис = АЗОРСКИ острови, МАДЕЙРА . на МАДАРА, КААН Хорис = КАНАРСКИ острови. Това са островите, които останаха над водата след потъването на АТЛАНТИДА.
РЕКА БОЛГА, русите прекръстиха на река ВОЛГА.
ЕВРОПА е древно българско име и се нарича земята на изток от РОДОПА, на ЮГ от СТРАНДЖА, до планините от Бурса, като южната част след потопа днес е на дъното на Мраморно море.

Бих препоръчал да прочетеш една книга от 1907, която е дисертация на българина проф. Д-ръ Ганчо Ценовъ от Берлинския университет, с използване на информация от библиотеката на Ватикана: "Праотечеството и Праезикът на Българите". Тогава изобщо никъде, нито в Княжество България, нито по-късно в Царство България, нито в Германия, нито в ЕВРОПА, нито във ВАТАКАНА и никъде по ссвета не се е споменавало за съвременно македонско население открая на 19-ти век и началото на 20 век.

Също интерес би представлявала за теб една лекция на проф. Д-ръ Ганчо Ценов на 4 ноемврий 1938 г в София пред българското книжовно историческо дружество за "Народностъта на старите македонци", където той дава подробно разяснение, че "старите македнонци продължават да живеят днес /1938 г. / в днешните македонци и, че те съ принадлежали къмъ оня народъ, който ние наричеме сега български народъ".

В нея той-проф. Д-ръ Ганчо Ценовъ пише за праезикът на Българите между който и за езика на Александър Македонски, за който дошлите 500 години преди времето на царуване на Балканите Гърци казват, че той и Филип са говорили на непознат варварски език.

Готов съм на диалог както тук, така и на живо в София.
Телефоните ми са:
домашен - 00359 2 4162110
и мобилни телефони към трите български мобилни компании
ВИВАКОМ - 00359 878 479984 ,
М-Тел - 00359 884 861129 ,
ГЛОБУЛ - 00359 897 526589 .
Оставам с уважение Борис Ташков от София.
Гърците са елини и спекулират с думата ЕЛАДА.
Тя е название на земята обитавана от Пелазгите/известни в пелопонес по-късно още и като СПАРТИ/.
ЕЛАДА означава земята на Седемте Планети - Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн /. Изобразявана е със този знак - ІYІ, който се среща и в старите древни български градове. Среща се и в "Азия".
А континета се нарича "Азия" заради българите. Континента "Азия" означава земя на Азите, на хората които наричат себе си АЗИ. От Аз, от АЗи, Земя на хората АЗИ или просто "АЗИЯ".

Академик Дмитрий Лихачов по съветско време написа:
"Българският Дух се простира от Балтийско Море на Запад, До Тихия Океан на Изток,
и от Северния Ледовит ОКЕАН до Индийския Океан.
Китайците строят, своята кинайска стена в 165 г. преди новата ера, поради огромния страх от набезите на българската конница.

Нашата история и народ са най-старите в СВЕТА. И това мога да ти докажа. Ние сме хора, защото сме потомци на Бога Хорос и на Бога ЗИЕЗИ/наричан още и ЗЕВС/.

Затова остатъците от АТЛАНТИДА се наричат АЗорски острови, на хората АЗ. АЗ + Хорис = АЗОРСКИ острови, МАДЕЙРА . на МАДАРА, КААН Хорис = КАНАРСКИ острови. Това са островите, които останаха над водата след потъването на АТЛАНТИДА.
РЕКА БОЛГА, русите прекръстиха на река ВОЛГА.
ЕВРОПА е древно българско име и се нарича земята на изток от РОДОПА, на ЮГ от СТРАНДЖА, до планините от Бурса, като южната част след потопа днес е на дъното на Мраморно море.

Бих препоръчал да прочетеш една книга от 1907, която е дисертация на българина проф. Д-ръ Ганчо Ценовъ от Берлинския университет, с използване на информация от библиотеката на Ватикана: "Праотечеството и Праезикът на Българите". Тогава изобщо никъде, нито в Княжество България, нито по-късно в Царство България, нито в Германия, нито в ЕВРОПА, нито във ВАТАКАНА и никъде по ссвета не се е споменавало за съвременно македонско население открая на 19-ти век и началото на 20 век.

Също интерес би представлявала за теб една лекция на проф. Д-ръ Ганчо Ценов на 4 ноемврий 1938 г в София пред българското книжовно историческо дружество за "Народностъта на старите македонци", където той дава подробно разяснение, че "старите македнонци продължават да живеят днес /1938 г. / в днешните македонци и, че те съ принадлежали къмъ оня народъ, който ние наричеме сега български народъ".

В нея той-проф. Д-ръ Ганчо Ценовъ пише за праезикът на Българите между който и за езика на Александър Македонски, за който дошлите 500 години преди времето на царуване на Балканите Гърци казват, че той и Филип са говорили на непознат варварски език.

Готов съм на диалог както тук, така и на живо в София.
Телефоните ми са:
домашен - 00359 2 4162110
и мобилни телефони към трите български мобилни компании
ВИВАКОМ - 00359 878 479984 ,
М-Тел - 00359 884 861129 ,
ГЛОБУЛ - 00359 897 526589 .
Оставам с уважение Борис Ташков от София.
Гърците са елини и спекулират с думата ЕЛАДА.
Тя е название на земята обитавана от Пелазгите/известни в пелопонес по-късно още и като СПАРТИ/.
ЕЛАДА означава земята на Седемте Планети - Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн /. Изобразявана е със този знак - ІYІ, който се среща и в старите древни български градове. Среща се и в "Азия".
А континета се нарича "Азия" заради българите. Континента "Азия" означава земя на Азите, на хората които наричат себе си АЗИ. От Аз, от АЗи, Земя на хората АЗИ или просто "АЗИЯ".

Академик Дмитрий Лихачов по съветско време написа:
"Българският Дух се простира от Балтийско Море на Запад, До Тихия Океан на Изток,
и от Северния Ледовит ОКЕАН до Индийския Океан.
Китайците строят, своята кинайска стена в 165 г. преди новата ера, поради огромния страх от набезите на българската конница.


от: dggdf, ( dfgdf@ccc.com )
публикувано: 25.10.2009 12:12:27 часа

sajta e www. bulgarmak. org molia opravete goИ з п р а т и   м н е н и е

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box

  начало   Кои сме ние   история   контакти   връзки   МУЗИКА   история на изуството   Форум МАКЕДОНИЯ   ЕСЕИСТИКА   Литература   Нашата книжарница предлага